top of page
Cell Biology and Art Class Omnibus

CACAO je projekt financiran iz programa Erasmus+ u okviru ključne aktivnosti dva – Suradnička partnerstva u predškolskom i  školskom obrazovanju. Koordinator projekta je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Kako bi produbio i diverzificirao ključne vještine, znanja i stavove predškolskih odgojitelja u Europi i šire, projekt „Cell Biology and Art Class Omnibus“ (CACAO) okuplja istraživače biologije i glazbe, umjetnike, odgojitelje i stručnjake za učenje potpomognuto tehnologijom iz pet europskih zemalja da zajedno kreiraju jedinstveni program predškolskog učenja koji spaja staničnu biologiju, glazbu, ples i vizualnu umjetnost. Visokokvalitetno obrazovanje u ranom djetinjstvu izvanredno je moćan način promicanja kontinuiranog uspjeha u školi, na radnom mjestu i u društvu.

Sedam partnera iz pet europskih zemalja (Hrvatska, Španjolska, Belgija, Poljska i Italija) okupljeno je u projektnom konzorciju  s ciljem razvoja i provedbe visoko inovativnog i uključivog pedagoškog koncepta koji spaja glazbu, vizualnu umjetnost i staničnu biologiju.

CACAO pedagoški program izradit će se za djecu od pet i šest godina i njihove odgajatelje koji će dobiti certificirano stručno obrazovanje o korištenju glazbe kao obrazovnog alata za poučavanje djece biološkim pojmovima.

Partneri

Projektni rezultati

Tijekom dvije godine provedbe projekta kreirat će se pet projektnih rezultata:

  • dva kurikuluma dizajnirana za spajanje biologije i umjetnosti (s naglaskom na glazbu) za djecu predškolske dobi te za odgojitelje

  • CACAO online platforma s web repozitorijem aktivnosti, pjesama, video i zvučnih materijala za CACAO kurikulum

  • CACAO certificirani online tečaj za odgojitelje ranog djetinjstva koji slijede CACAO kurikulum, omogućujući kontinuirani profesionalni razvoj u STEAM-u za predškolske odgojitelje

  • opsežna znanstvena procjena utjecaja provedbe CACAO programa.

Službeni teaser na fabula movens YouTube stranici: CACAO 
bottom of page